De Reuzen van Royal Deluxe in Antwerpen

Reuzen Royal de Luxe opnieuw in Antwerpen deze zomer

Evenementen en Festivals Toerisme

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus verwelkomt stad Antwerpen opnieuw de Reuzen van Royal de Luxe, het befaamde Franse straattheatergezelschap. Royal de Luxe kwam de afgelopen 20 jaar al verschillende keren naar Antwerpen met hun imposante voorstellingen. Ook nu gaat de komst van deze reuzen traditioneel gepaard met een gratis spektakel voor jong en oud.

Theater Royal DeLuxe terug in Antwerpen
Theater Royal De Luxe terug in Antwerpen
Copyright Gilles Michallet

Stad Antwerpen mag deze zomer opnieuw bezoek ontvangen van het internationaal gerenommeerde Royal de Luxe, die van 25 tot en met 27 augustus enkele reuzen tot leven wekken in een gratis spektakel voor jong en oud.

Unieke band met Antwerpen

De stad heeft al meer dan 20 jaar een unieke samenwerking met Royal de Luxe en mocht in het verleden al verschillende spektakels van dit gezelschap in Antwerpen verwelkomen. Zo ontving ze in 1998 de Grote en de Kleine Reus. In 2006 wandelden de Olifant en de Kleine Reuzin door de stad, in 2010 kwam er een heuse Duiker uit het Kattendijkdok en in 2015 ontmoetten Oma Reus en de Kleine Reus elkaar aan het MAS.

De Reuzen van Royal Deluxe in Antwerpen
De Reuzen van Royal De Luxe in Antwerpen
Copyright Gwenn Raux

Royal de Luxe bezocht de stad daarnaast ook met tal van imposante voorstellingen, zoals de historische voorstelling Peplum (1995), Kleine Verhaaltjes (1999 en 2002), Solden op het Sint-Jansplein (2005), De Opstand der Paspoppen op de Meir (2012), de western Rue de la Chute (2012) en Miniatures (2019).

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Net als vele duizenden Antwerpenaren kijk ik reikhalzend uit naar de komst van de Reuzen in onze stad. Deze boodschap mogen delen, is al een plezier. Wat Royal de Luxe zal brengen, welke Reuzen of creaties zullen neerstrijken in de straten van Antwerpen, dat blijft een goed bewaard geheim, maar dat maakt niet uit voor al wie de Reuzen ooit zag. Ze komen, en dat is wat telt vandaag. Noteer gewoon het laatste weekend van de zomer in de agenda!”

Royal de Luxe

Dit straattheatergezelschap, gespecialiseerd in grootse en magische spektakels, werd opgericht in 1979 door Jean Luc Courcoult en is gevestigd in Nantes. Royal de Luxe heeft opgetreden over heel de wereld, van Europa, Korea, China, Vietnam, Canada, Australië en Chili tot in Afrika.

Link voor meer info https://www.dereuzen.be/nl/

Tekst en foto’s Stad Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *